Tapaamisiin Tampereella huhtikuussa 2021!

Tampereen Pianoseura järjestää valtakunnallista Tampereen pianokilpailua. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa huhti–toukokuussa 2017. Tavoitteenamme on tehdä Tampereen pianokilpailusta Suomen tärkein ja kattavin tapahtumafoorumi korkeatasoisen suomalaisen pianokoulutuksen ja nousevien nuorten pianistikykyjen esittelemiseksi. Tampereella onkin kilpailulle erinomaiset edellytykset niin vahvan klassisen musiikin koulutuksen, aktiivisen konserttiyleisön, tilojen, sijainnin kuin myös ainoan Helsingin ulkopuolella toimivan täysimittaisen sinfoniaorkesterin Tampere Filharmonian vuoksi. Tampereen pianokilpailu järjestetään seuraavan kerran huhtikuussa 2021.

Vuoden 2017 kilpailuun osallistui 47 pianistia. Kilpailu oli avoin 15–30-vuotiaille suomalaisille ja Suomessa vähintään kolme vuotta opiskelleille pianisteille. Kilpailun ensimmäinen palkinto (10 000 euroa) myönnettiin Ossi Tannerille, jaettu toinen palkinto Anton Mejiasille ja Fanny Söderströmille. Muut finalistit olivat Hannu Alasaarela, Ayane Matsuura ja Tarmo Peltokoski. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Kimmo Hakola (pj), Sonja Fräki, Paolo Giacometti, Liv Glaser, Kristiina Kask-Valve ja Mats Widlund.

Tampereen Pianoseuran tärkeimmät yhteistyökumppanit kilpailun osalta ovat Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Tampereen konservatorio ja Tampere Filharmonia, joka soittaa kilpailun finaalissa. Vuoden 2017 kilpailua tukivat Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemian Tukisäätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Pro Musica Säätiö ja Majaoja-säätiö sekä Tampereen kaupunki, Tampereen konservatorio ja Tampereen ammattikorkeakoulu.