Tuomas Turriago

Säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Tuomas Turriagon (s.1979) uraa on siivittänyt intohimo ja rakkaus musiikkiin soittimesta, tyylistä ja genrestä riippumatta. Hän on toiminut säestyksen lehtorina TAMKissa vuodesta 2004 ja kamarimusiikin tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2019. Turriago on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden solistina ja soittanut lukuisilla suomalaisilla musiikkijuhlilla sekä eri puolella Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Kolumbiassa, Lähi-Idässä ja Kaukoidässä.

Turriagon 44 teosta käsittävään sävellystuotantoon kuuluu mm. kaksi kamarioopperaa, kaksi pianosonaattia, viisi sonaattia pianolle ja eri puhaltimille, nokkahuilulle ja cembalolle sekä soolokitaralle, kaksi jousikvartettoa sekä sinfonia jousille. Hänen musiikkiaan ovat kustantaneet Fennica Gehrman ja Uusinta Kustannus. Pianoteos Jitters (2016) voitti toisen palkinnon Tampereen Pianoseuran järjestämässä sävellyskilpailussa ja oli valinnaisena pakollisena teoksena Tampereen Pianokilpailussa 2017.

Tuomas Turriago on toiminut vuodesta 2010 säännöllisesti TampereRawn ja TAMK/Musiikin kapellimestarina, on Tampereen Kamarioopperayhdistyksen perustajajäsen ja kapellimestari ja on johtanut Suomessa monia orkestereita.

Tuomas on levyttänyt Alba ja Pilfink  -levymerkeille. Hänet nimettiin kesällä 2019 ehdolle Suomen Musiikkikustantajien Liiton Vuoden taidemusiikin Säveltäjän palkinnon saajaksi.