Sävellyskilpailu 25.6.–31.12.2020

Tampereen Pianoseura ry järjestää Tampereella 19.-29.4.2021 valtakunnallisen pianokilpailun, jonka välieräohjelman pakollisena teoksena on uusi pianosävellys. Tätä tarkoitusta varten Tampereen Pianoseura ry järjestää sävellyskilpailun, jossa palkittu teos kuuluu kaikkien Tampereen pianokilpailun osallistujien kilpailuohjelmiin.

Osallistujat

Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille tai Suomessa asuville säveltäjille.

Teokset

Kilpailuteosten tulee olla ennen julkaisemattomia ja esittämättömiä. Kukin säveltäjä voi osallistua kilpailuun yhdellä teoksella. Säveltäjä ei saa osallistua samalla teoksella mihinkään toiseen samanaikaisesti avoinna olevaan sävellyskilpailuun. Teoksen keston tulee olla 4-8 minuuttia. Partituuriin on merkittävä sävellyksen arvioitu kesto. Partituuri on toimitettava selkeänä ja merkinnöiltään yksiselitteisenä ja jollain yleisesti käytössä olevalla nuotinnusohjelmalla puhtaaksikirjoitettuna versiona.

Tuomaristo ja palkinnot

Suomen Säveltäjät ry. on valinnut kilpailun tuomaristoon säveltäjät Maria Kallionpää, Ere Lievonen ja Jouko Tötterström. Tuomaristo valitsee 1–3 palkittavaa teosta. Kilpailussa jaettava palkintoraha on 3500 euroa, jonka jury jakaa palkituille haluamallaan tavalla.

Sävellyskilpailun järjestäjän oikeudet

Kilpailun järjestäjä Tampereen Pianoseura ry pidättää oikeudet kilpailuun ilmoitettujen teosten esittämiseen Tampereen pianokilpailussa 2021 ja kilpailuun liittyvissä, vuonna 2021 järjestettävissä Tampereen Pianoseura ry:n konserteissa. Teosten tekijänoikeudet jäävät säveltäjille. Kilpailun järjestäjällä tai tämän valtuuttamalla taholla on oikeus radioida, äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida, filmata ja valokuvata teosten esityksiä pianokilpailun ja siihen liittyvien konserttien yhteydessä.

Aikataulu ja teosten toimitustapa

Kilpailuun lähetettävät sävellykset toimitetaan 31.12.2020 mennessä (postileima 30.12. hyväksytään) neljänä kappaleena anonyymisti, nimimerkillä varustettuna osoitteeseen

Tampereen Pianoseura ry /Annika Hautamäki-Hänninen
Tampereen konservatorio
F. E. Sillanpään katu 9
33230 Tampere

Sävellyksen mukaan liitetään suljettu kuori, jossa on seuraavat tiedot: kilpailijan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kuoreen merkitään nimimerkki.

Palkitut teokset julkaistaan viikolla 6, palkituille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Tampereen Pianoseura ry:n hallitus