Ari Romppanen

Jaettu 2. sija Tampereen pianokilpailun sävellyskilpailussa teoksella Kiku

 

Säveltäjä Ari Romppanen opiskeli sävellystä Sibelius-Akatemiassa Erkki Jokisen johdolla. Hänen tuotantonsa koostuu enimmäkseen kamari- ja soolosoitinteoksista. Myös pianonsoittoa opiskelleena hän on tehnyt yhteistyötä useiden pianistien kanssa, ja saanut sävellystilauksia erityisesti pianoteoksista niin Suomesta kuin ulkomailtakin aina Japanista saakka. Aiemmista pianoteoksista Rho Cas on palkittu sävellyskilpailussa. Hän on käyttänyt myös improvisaatiota teoksissaan, vuonna 2006 hän työskenteli Buenos Airesissa sikäläisen improvisaatioryhmän kanssa paikallisen yliopiston kutsumana.
Hän on osallistunut yhteisiin projekteihin myös muiden taiteenalojen edustajien kanssa. Näistä viimeisimpänä Taiteellisen ajattelun akatemia, joka toi yhteen taiteilijoita teatterin, tanssin, nykysirkuksen ja musiikin aloilta, ja päättyi tammi-helmikuussa 2021 toteutettuun kokeelliseen ja kokemukselliseen Kierrot-etäfestivaaliin. Osa hankkeen myötä tutuiksi tulleista dramaturgisista ajatuksista on siirtynyt myös hänen muihin sävellystöihinsä, kuten hänen laajimpaan pianoteokseensa Sandbox of Almach.

Sävellystyön ohella Romppanen on opettanut niin pianonsoittoa kuin sävellystäkin, sekä esiintynyt itsekin pianistina. Hän on toiminut myös luottamustehtävissä Suomen Säveltäjien edustajana