Kristiina Kask-Valve

Suomi

Kristiina Kask-Valve valmistui Sibelius-Akatemiasta prof. Tapani Valstan luokalta erinomaisin arvosanoin. Hän on opiskellut myös pianotaiteilija Eero Heinosen johdolla ja saanut lisävaikutteita useilta mestarikursseilta opettajinaan mm. Gunnar Hallhagen, Edward Auer, Peter Frankl ja Dmitri Baskirov (piano), Igor Bezrodnyi (kamarimusiikki) sekä Pentti Koskimies ja Hartmut Höll (Lied).

Valmistumisensa jälkeen Kask-Valve on konsertoinut aktiivisesti. Etenkin kamarimusiikki on ollut opiskeluajoista lähtien hänelle erityisen mieleistä, ja hän on soittanut sitä paljon monenlaisissa  kokoonpanoissa.

Opettaminen ollut Kristiina Kask-Valveelle hyvin luontevaa ja sen haasteet innostavia. Niitä onkin riittänyt jo useamman vuosikymmenen ajan. Työskentelyn painotus on vähitellen siirtynyt enemmän juuri opetuksen suuntaan.

Kristiina Kask-Valve on toiminut 1980-luvulta lähtien pianonsoiton lehtorina ensin Lappeenrannan, sen jälkeen Keski-Pohjanmaan ja Hämeenlinnan musiikkiopistoissa ja opettanut pianonsoittoa ja pianopedagogiikkaa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Nykyään hän toimii pianonsoiton lehtorina Tampereen konservatoriolla. Kask-Valve on vieraillut kouluttajana Sibelius-Akatemiassa, Metropoliassa ja useissa maamme musiikkioppilaitoksissa. Pitkän opetusuransa aikana hän on kasvattanut suuren määrän ammattimuusikoita, joista monet ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.