Mats Widlund

Ruotsi

Solistina Mats Widlund on työskennellyt säännöllisesti kaikkien Ruotsin johtavien orkestereiden ja kapellimestareiden kuten Thomas Dausgaard, Hans Graf, Gennadi Roždestvenski, Leonard Slatkin, Leif Segerstam ja Bruno Weil kanssa yli 40 pianokonserton parissa. Hänen lukuisiin pianoresitaaleihinsa kuuluu muun muassa Mozartin kaikki pianosonaatit sisältänyt konserttisarja Tukholman konserttitalossa. Hän on esiintynyt Japanissa, USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Algeriassa ja monissa Euroopan maissa. Mats Widlund on intohimoinen kamarimuusikko, ja hän on levyttänyt useita arvostelumenestyksen saaneita cd:itä johtavien ruotsalaisten instrumentalistien kanssa. Levytykset sisältävät Beethovenin, Ravelin, Šoštakovitsin, Schönbergin ja aikamme ruotsalaisten säveltäjien, kuten Edlund, Eliasson, Strindberg, Sandström ja Nilsson musiikkia.

Mats Widlund on tehnyt satoja radiotallenteita ja levyttänyt monille levy-yhtiöille. Erityisen merkittäviä ovat hänen levytyksensä Stenhammarin ensimmäisestä pianokonsertosta Gennadi Roždestvenskin ja Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kanssa (Chandos Records), Rosenbergin soolopianomusiikin kokonaislevytys, jossa mukana on säveltäjän pianokonsertot Petter Sundqvistin ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa (Daphne Records) ja Dag Wirénin pianokonsertto Petri Sakarin ja Ruotsin kamariorkesterin kanssa (Caprice). Widlund on toiminut taiteellisena johtajana Trelleborgin pianofestivaaleilla vuodesta 2005 ja Sandvikenin kamarimusiikkifestivaaleilla vuodesta 1992 (yhdessä huilisti Tobias Carronin kanssa).

Mats Widlund opiskeli Greta Eriksonin johdolla Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja Sergio Marengonin johdolla Bresciassa. Hän on osallistunut muun muassa Guido Agostin, Vlado Perlemuterin ja Radoslav Kvapilin mestarikursseille. Widlund nimitettiin Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian ja Edsbergin linnan professoriksi vuonna 2002. Hän on kysytty vieraileva professori muun muassa Santa Cecilia Bergamon musiikkiakatemiassa, Roomassa, Tallinnassa, Helsingissä, Oslossa ja Aurora Chamber Music -festivaaleilla.