Paolo Giacometti

Hollanti

Paolo Giacometti esiintyy ympäri maailmaa solistina ja kamarimuusikkona. Hän soittaa sekä historiallisia että moderneja instrumentteja.

Hän syntyi Milanossa vuonna 1970, mutta on asunut Alankomaissa varhaislapsuudestaan lähtien. Hän opiskeli Amsterdamin Sweelinck-konservatoriossa Jan Wijnin johdolla ja valmistui sieltä korkeimmin kunniamaininnoin. Myös György Sebők on ollut tärkeä inspiraation lähde hänen kasvussaan muusikkona.

Paolo Giacometti on voittanut useita palkintoja niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Hän on soittanut nimekkäiden orkestereiden solistina ja tehnyt yhteistyötä kuuluisien kapellimestareiden, kuten Frans Brüggen, Kenneth Montgomery, Laurent Petitgirard, Michael Tilkin ja Jaap van Zwerden kanssa. Solististen aktiviteettiensa lisäksi Paolo Giacomettin rakkaus kamarimusiikkiin johtanut menestyksekkääseen yhteistyöhön johtavien muusikkojen kuten Pieter Wispelwey, Gordon Nikolich, Viktoria Mullova, Janine Jansen ja Bart Schneemann kanssa. Paolo Giacometti on hyvin kysytty muusikko kamarimusiikkifestivaaleilla Euroopassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Hän on esiintynyt konserttitaloissa ympäri maailmaa, esimerkkeinä Concertgebouw (Amsterdam), Teatro Colon (Buenos Aires), Wigmore Hall (Lontoo), Théâtre du Châtelet (Pariisi) ja Seoul Arts Centre (Etelä-Korea).

Paolo Giacometti levyttää yksinoikeudella Channel Classics -levy-yhtiölle. Kansainvälinen lehdistö on ylistänyt hänen vaikuttavaa diskografiaansa. Hänen levytyksiinsä kuuluvat Rossinin kaikki pianoteokset – merkittävä projekti jonka hän aloitti vuonna 1998 ja saattoi päätökseen vuonna 2007. Rossinin kotimaassa kriitikot ovat lausuneet: “–  – Rossini on lopultakin löytänyt pianistinsa –  –“. Kolmannesta tämän sarjan äänitteestä Giacomettille myönnettiin Edison Classical Music Award -palkinto vuonna 2001. Hänen levytyksensä Schumannin Humoreskista, Fantasiestückeistä ja Toccatasta sai BBC Music Magazinen Benchmark- ja Performance of Outstanding Quality -kunniamaininnat. Hänen levytyksensä Dvorákin ja Schumannin pianokonsertoista on saanut ylistävät arviot Gramophone-lehdessä: “–  – yksi parhaista konserttolevyistä jonka olen kuullut pitkään aikaan –  –“.

Paolo Giacomettin kamarimusiikkilevytyksiin kuuluu äänite, jolla hän soittaa Schubertin teoksia yhdessä sellisti Pieter Wispelweyn kanssa. Tämä levytys voitti Choc du Monde de la Musique ja Luister 10 -palkinnot. Toiselle, Chopinin, Faurén ja Poulencin teoksia sisältävälle Wispelweyn ja Giacomettin levytykselle myönnettiin Diapason d’or -palkinto.

Paolo Giacometti on myös työhönsä omistautunut pianoprofessori Robert Schumann -korkeakoulussa Düsseldorfissa.