Uutisia

Tampereen pianokilpailu järjestetään syyskuussa 2021

Tampereen pianokilpailun uudet päivämäärät ovat selvinneet. Kilpailu järjestetään kokonaisuudessaan Tampereen konservatoriolla 20.9.-28.9.2021. Kilpailun finaali toteutetaan pianosäestyksellisenä ja palkintojenjako tapahtuu finaalien jälkeen 28.9.2021. Pianosäestyksellisessä finaalissa orkesterin osuuden soittavat pianistit Sonja Fräki ja Tuomas Turriago.

Finaalissa kolme pääpalkinnon saanutta pianistia soittavat Tampere Filharmonian solisteina perjantaina 1.10. Tampere-talossa Klo 19.00 järjestettävässä pianokilpailun päätöskonsertissa. Lipunmyynti päätöskonserttiin alkaa 1.6.2021. Orkesterin kapellimestarina päätöskonsertissa toimii Erkki Lasonpalo.

Tampereen pianokilpailu 2021 siirretään syksylle

Tampereen pianokilpailun kilpailutoimikunta on tehnyt päätöksen siirtää Tampereen pianokilpailu 2021 syksylle. Päätös perustuu vakavaan koronatilanteeseen, jossa kilpailutoimikunta ei näe edellytyksiä toteuttaa kilpailu niin, että se olisi osallistujilleen terveysturvallinen ja täyttäisi kansallisesti merkittävän kilpailun tehtävän. Näin ollen kilpailu on päätetty siirtää syyskuulle 2021. Julkaisemme lisätiedot syksyn päivämääristä mahdollisimman pian.
Katsotaan yhdessä toiveikkaasti kohti syksyä ja kilpailun toteutumista.
Tampereen pianokilpailun 2021 kilpailutoimikunta

Sävellyskilpailu on ratkennut

Tampereen pianokilpailun yhteydessä pidettyyn sävellyskilpailuun tuli määräaikaan mennessä yhteensä 37 uutta pianoteosta. Kilpailu järjestettiin 25.6.-31.12.2020 välisenä aikana ja siihen voivat osallistua kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat säveltäjät. Tampereen Pianoseuran yhteistyökumppani Suomen Säveltäjät ry on tukenut sävellyskilpailua Kopioston keräämillä kopiointikorvauksilla.

Säveltäjät ry:n nimeämä tuomaristo, Maria Kallionpää, Ere Lievonen ja Jouko Tötterström, kävi sävellykset tarkasti läpi. Palkintoihin oli varattu yhteensä 3500 € ja ne jaettiin niin, että annetaan ensimmäinen palkinto ja kaksi toista palkintoa:
I palkinto 1500 € Tomi Räisänen teoksesta Hile II palkinto 1000 € Jukka-Pekka Lehto teoksesta Antäckningar Å-Ä-Ö II palkinto 1000 € Ari Romppanen teoksesta Kiku.
Yksi palkittu teos kuuuluu jokaisen Tampereen pianokilpailun osallistujan kilpailuohjelmaan toisen erän pakollisena teoksena.
Kilpailun tuomaristo onnittelee lämpimästi palkinnonsaajia ja kiittää kaikkia osallistujia aktiivisesta osallistumisesta ja kiinnostavista sävellyksistä!

Tampereen Pianoseurassa iloitaan sävellyskilpailun saamasta suosiosta, onnitellaan palkittujen teosten säveltäjiä ja kiitetään kaikkia osallistujia. Tampereen pianokilpailulle on tärkeää olla mukana tuomassa esiin uusia pianoteoksia ja esitysmahdollisuuksia kilpailun muodossa. Edelliskerralla pianokilpailun sävellyskilpailu oli rajattu Pirkanmaan alueen säveltäjille, nyt se haluttiin avata valtakunnalliseksi kilpailuksi.